♥♥♥
Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, December 9, 2009

My Playmate, Si Kanak kanak Ribena.

A - Arip, MB.

B - skip.

C - Chin May Chien, my ex-primary school mate a.k.a my lesbo partner, coz I remembered we holding hand anywhere we were going. Pergi toilet sesama, pegang tangan. Recess, makan sesama, pegang tangan. Award day, my mom tanye, apesal asyik pegang tangan jeh? Hahaha :D Tak tao lah. Tapi ingat masa tuh kitorang adik beradik kot, tapi berlainan bangsa dan agama. Dan mungkin sebab dia, saye dapat aura Cina. Amoi Sasa speaking Chinese with me apesal? Haha :D Padahal tok nek memang Cina, salahkan aura dapat dari kawan pulak :p * Mata saye tak sepet ya. Baca ini dengan serius!.

D - Daud, nama gelaran semua lelaki yang duduk lepak di kedai kopi.

E - skip.

F - Faraha dan Fariza, my sis and me.

G - skip.

H - Hanida Lavida, sangat suka tengok dia. Ok ini memang jujur. Dia cantik la, at least for me, korang nak cakap apa cakap lah. Saye suka orang muka "simple" macam tuh. Paham tak type "muka-simple-simply-cantik" nih macam mana? Susah nak explain lah.

I - Ita, kawan BMI dan bakal housemate sehidup semati. Hahah :D

J - Juju, nama manja Ita :p

K - Khairuddin? Hehe :p My dad. Hampir lupa sebab dah lama tak isi borang nama-penuh-anda-seperti-dalam-kad-pengenalan. Lagi satu saye panggil dia Baba, bukan nama. Kita bukan mat saleh America ya nak panggil mak pak kita pakai nama. Tangan nampak?! Hahah :D

L - Lydia Rizna, kawan sekolah dulu dulu dulu yang entah pergi mana.

M - Mel, kawan BMI dan bakal housemate sehidup semati juga :p

N - Nana, erkkk!!! Nini, adik Kak Farra Dae.

O - Opy, kawan Gal. Juga tokey tudung.

P - skip.

Q - skip.

R - skip.

S - Safwan, MB's other name.

T - skip.

U - skip.

V - skip.

W - Wani dan Wina, kawan CBN.

X - skip.

Y - Yus, Muniratul Fairus's nick name, juga kawan BMI.

Z - Zaza, Juju called my nick name. Dia memang gedik! :p

* Semua nama di atas ialah nama yang pertama terlintas bila huruf disebut.

 **********************

Nama 3 buah buahan. Melayu - English semua boleh.

A - Apple, Anggur, Apricot.

B - Banana, Berry, FAILED.

C - Ciku, Corn , FAILED.

D - Delima, Dragon Fruit, Durian.

E - Epal, FAILED, FAILED.

F - Fruittella???, FAILED, FAILED.

G - Guava, Grape, Gajus.

H - Honeydew, FAILED, FAILED.

I - FAILED, FAILED, FAILED.

J - Jagung, Jambu air, Jambu batu.

K - Kelapa, Kismis, Kurma.

L - Lemon, Longan, Lychee

M - Mango, Mangga, Manggis, Mangosteen :p

N - Nangka, Nenas, Naga.

O - Orange, Olive, FAILED.

P - Pisang, Pineapple, Pear.

Q - Quince, FAILED, FAILED.

R - Rasberry, Raisin, Rambutan.

S - Strawberry, Semangka, Star Fruit.

T - Tembikai, Tembikai Susu, Tamar.

U - FAILED, FAILED, FAILED.

V - FAILED, FAILED, FAILED.

W - Watermelon, FAILED, FAILED.

X - FAILED, FAILED, FAILED. 

Y - Yellow Watermelon :p, FAILED, FAILED.

Z - Zaitun, FAILED, FAILED.



Permainan tradisional yang hampir dilupakan :p

Kanak kanak Milo selalu vs kanak kanak Ribena main game nih tapi si kanak kanak Ribena dah terbang ke Surrey. Tak pat lah main lagih. Lagih pun usia sudah meningkat, jadi macam tak perlu kot meneruskan sukan otot-tangan-ku-lenguh-menulis nih.

Siapa siapa yang tak pernah main game nih, boleh kasi try.

Betul ke korang tak pernah main game nih? Kesian.....




xoxo,
Kanak kanak Milo, "Ibu bolehkan sayeee..."

2 comments:

  1. kanak ribena ",December 10, 2009 at 1:24 AM

    you salah eja my name la. gotta h at the end

    ReplyDelete

I love comments!

♥ly Roses