♥♥♥
Daisypath Anniversary tickers

Thursday, May 27, 2010

Shrek and me.

I really hope that someday he lost me and realize how to appreciate what he got before.

Okay dah tengok Shrek Forever After. Cerita dia macam ini. Sebagai ogre besar colour hijau Shrek rindu nak kembali menjadi creature yang ditakuti villagers. Kesukaan nya itu bagaimana pun terhalang bila dia mengahwini si cantik Fiona, yang half ogre. Em malas lah nak sambung cerita. 

OK sikit jeh lagi. Pastuh, Shrek sain surat "a day". Lepas tuh, rupanya kena tipu kaw kaw. Lepas tuh, baru sedar yang dia dah kehilangan Fiona dan anak-anak dan segala-galanya yang pernah menjadi kawan dan memori yang menggembirakan. Ha padan muka!

Cerita Shrek nih memang best tahap 5 out of 5 punya. Tak rugi lah kalau korang beli ticket couple sit duduk jauh jauh sikit dari family who bring small monsters with (budak budak kecik yang comel tetapi suara dalam wayang kalah suara gergasi kot).


Behind si cantik Fiona.




You gonna love this line,
Donkey, "You are cat-astrophe"
Puss in Boots "And you are rid-donkey-lous"
Lawak. Pandai betul!

Kamu juga akan love the new character. Walaupun dia watak antagonis. Rumpel-apa entah-skin namanya. Sebab dia funny. Dia ada banyak wigs. Pakai ikut mood dia. LOL.
Ini rambut sebenar Rumpel.

 Bila marah, ini "angry wig". Ada 4 wig, angry wig, business wig, speech wig, lagi satu victory wig. LOL. Apahal lah lu nak tukar tukar wig ikut mood Rumpel-apa entah-skin (dulu kecik kecik tak baca cerita Rumpel nih) Rumpel-stit-skin payah eh nak eja ._.


Moral dari Shrek Forever After, hargai + bersyukur banyak banyak + berpuas hati + jangan nak cari pasal jeh kerja nya dengan apa yang ada dengan anda sekarang nih. Nanti menyesal bila semua semua tuh hilang. Dengar lah nasihat nek nih cu ya uhuk uhuk  -_-  ehe he he.

Kekadang bila anda sedang cari gambar boyfriend anda untuk anda voodoo dia, niat itu boleh terbatal bila terjumpa gambar macam nih.


P.

6 comments:

  1. HA SANGAT KELAKAR SBB HUDUH GILE MACAM NAK KENA SEPAK JEH. TAK JADI NAK VOODOO.

    ReplyDelete
  2. pandai u buat review movie sampai i feel like going plak dah.. anyway, gmbr tu bikin gelak last2. haha

    ReplyDelete
  3. blogclimbing=) climb mine back ` tq

    nice site !

    ReplyDelete
  4. Felicia F. Ramzi : HEHE TQ :) BEST. KAMU PERGI TENGOK.

    jedalerihati : okay :)

    ReplyDelete
  5. senior edit pakai ape ni?jarang nmpk edited gmba cmni

    ReplyDelete

I love comments!

♥ly Roses