♥♥♥
Daisypath Anniversary tickers

Sunday, May 30, 2010

Luahan Rasa Hati 1 : English as a Second Language

Dilarang:
- bertanya ini cerita benar ke tak?
- siapa yang memegang watak si tahi?
- sebarang ayat yang mengandungi perkataan apa, siapa, bagaimana, dimana dan bila :p



Tiba tiba teringat, dulu kan BS (makluman, stand for boypren saye hehe) ada kawan. Kawan dia tanya sombong dalam bahasa Inggeris apa. Arrogant. Kemudian dia tanya saye pulak, selain arrogant apa. Saye tanye nak buat ayat yang macam mana, nak kata dekat siapa. Dia diam sambil buat muka macam tahi baru keluar lepas seminggu tak lepas. Saye bengang lah tengok muka dia macam tuh. Memang lah tuh muka dia. Tapi kenapa nak ubah dari muka manusia ke muka tahi! BS pula cuba ubah atmosfera itu dengan bersuara, "tahu tak sombong dalam english apa?" Saye dah rasa bengang tengok si tahi, lalu saye angkat bahu, tanda tak tahu. Kawan BS (iaitu si tahi) pula menjeling dengan buat muka lagi busuk dari tahi, macam muka loji dah.


Pencarian terjemahan diteruskan.


Kali ini, both of them keluar dengan satu idea atau lebih kepada kesedaran, yang dalam handphone ada dictionary. Buka lah dictionary application dalam handphone. Search for 'arrogant' sebab dictionary application english-english. Jumpa! Oh dunia dirasakan kembali cerah ketika itu.


Si tahi membaca skrin handphone dia.
"Arrogant, proud, hau-j-ty (haughty)"
"Hai, Miss Proud, tak kan lah heh heh heh"
"Ni sebut hau-je-ty haw-ty?"


Bla bla bla. (Saye diam jeh). Lama jugak lah kitorang tunggu awek si tahi nak keluar kelas. Sekali muncul. Pergh, comel siot awek si tahi nih. Memang stok comel gila gila punya. Muka tahi pun berubah jadi bunga :) Bunga tahi ayam.


Lalu si tahi berkata, "Hai, Miss Haughty (haw-ty) heh heh heh heh heh".





Em, SNOBBISH.


Em : Saye ceritakan dekat sini sebab saye nak bagi tahu yang saye benci orang yang suka menilai orang lain.


Okay itu sahaja -_- Lain kali baca lagi ya ruangan Luahan Rasa Hati Ini. Heheh -‿-

4 comments:

  1. haha.. kakak klakar la part yang ni... bertukar jadi bunga :) bunga tahi ayam.
    tapi tak fhm la cerita ni .

    ReplyDelete
  2. HA'A MEMANG TAK NKA KASI PAHAM SANGAT SEBAB CERITA INI PADA ASAL NYA AGAK PRIVASY. JADI BILA MENULIS, RASA NAK TAK NAK TUH BERSARANG2 DALAM KEPALA. ANTARA NAK TULIS TAK NAK TULIS. HA MACAM TU LAH. ;P

    ReplyDelete
  3. out of topic: sila kutip award kt blog aku ek senior..http://mohdfauzimdsaid.blogspot.com/2010/05/award-2.html

    moral value: sape suruh takde shoutmix

    ReplyDelete

I love comments!

♥ly Roses